POPtalk & workshops

POPtalk brengt communicatie in beeld...

POPtalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van een kind en/of de ouder(s) tijdens een gesprek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van poppetjes (playmobil, duplo, houten poppetjes) en ander symbolisch materiaal (emotiekaarten, kwaliteiten, kleurenkaarten, pictogrammen enzovoort). De eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht en dit leidt tot meer inzichten voor zowel het kind, de ouder(s) als de gezinscoach.
Het in beeld brengen van de situatie is communiceren op een gelijkwaardig niveau en voor iedereen duidelijk en begrijpelijk.

Het kind kan laten zien welke ervaringen hij/zij heeft en welke emoties hierbij worden ervaren.  
Voor veel kinderen geldt dat zij vaak moeilijk onder woorden kunnen brengen wat hen bezighoudt. Vooral als er sprake is van heftige gevoelens zoals bij angst, verdriet of boosheid. Als een kind in een fase van rouw zit, gepest wordt of leerproblemen heeft bijvoorbeeld.

Als een situatie wordt uitgebeeld met poppetjes, is het een stuk eenvoudiger om de reacties en gevoelens van anderen te bespreken. Het is minder bedreigend om over jezelf en/of anderen te praten als je dit met poppetjes kunt laten zien.
Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk, krijg je als coach in korte tijd de mogelijk om inzicht te krijgen in wat het kind heeft beleefd, hoe hij/zij het heeft ervaren, wanneer één en ander heeft plaatsgevonden en waar hij/zij eventueel tegenaan is gelopen.

Het kind is enerzijds toeschouwer van zijn/haar eigen situatie en anderzijds actief betrokken in het vinden van een eigen oplossing. Door het vraag- en antwoordspel komt hij/zij weer tot nieuwe inzichten. Het kind leert zo nieuwe dingen over zichzelf.
Het samen naar de poppetjes kijken en het 'spreken over' de situatie maakt het makkelijker om iets bespreekbaar te maken.
Communiceren over jezelf gaat makkelijker want je hoeft niet direct in woorden te vertellen wat je dwars zit. Als ouder of begeleider hoef je er niet direct in woorden naar te vragen, je kunt het met de poppetjes laten zien. 

POPtalk is ontwikkeld voor kinderen maar ook prima inzetbaar bij pubers, (jong-)volwassenen of andere doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autistisch spectrum enzovoort.
Het is geen therapeutisch middel maar biedt een geweldige ondersteuning in gesprekken met zowel kinderen als volwassenen.
POPtalk is geschikt voor iedereen. Een gesprek in beeld brengen is voor iedereen verhelderend.

Beelden zeggen tenslotte meer dan 1000 woorden!


POPtalk workshop

Ben je leerkracht, (kinder-)coach, psycholoog, (spel)begeleider, maatschappelijk werker, logopedist, therapeut, vrijwilliger of ouder? Dan is POPtalk echt iets voor jou! Ook jij kunt leren hoe je zelf een POPtalkgesprek kunt voeren en hoe je deze methodiek in de praktijk kunt inzetten.

Workshopmogelijkheden:
2-daagse workshop POPtalk:
Tijdens deze workshop leer je naast de basis ook hoe andere methodieken en materialen goed gecombineerd kunnen worden met POPtalk.
Doel:
Praktische handvatten bieden om met kinderen/jongeren & volwassenen in gesprek te gaan. Belangrijke onderwerpen als conflicten, kwaliteiten, gewenst/ongewenst gedrag, gevoelens en gedachten, pesten, grenzen stellen, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komen aan bod.
De workshop is interactief. Je krijgt de gelegenheid om het geleerde met elkaar te oefenen en te bespreken. De basisgedachte tijdens de workshop: spreek met het kind zonder oordeel!
Werkwijze:
De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ongeveer 7 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren). Tussen de 2 workshopdagen zit een periode van een paar weken om het geleerde in de praktijk te oefenen en toe te kunnen passen.

De kosten voor deze workshop zijn € 395,- dit is incl. cursusboek, koffie/thee, lunch en locatie.
Leuke actie: meld jij je in één keer voor beide workshops (basis + rouw & verlies) aan dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. 


2-daagse workshop POPtalk rouw & verlies:
Tijdens deze workshop komen verschillende verlieservaringen aan bod. Je leert om met behulp van poppetjes en diverse andere materialen het verlies in beeld te (laten) brengen en te bespreken. Zo ontstaat er overzicht en inzicht in complexe situaties. Ben je in het bezit van een POPtalk certificaat dan kun je je inschrijven voor POPtalk rouw & verlies, een mooie verdieping voor je praktijk. Een 2-daagse workshop boordevol werkvormen om kinderen en jongeren met verlieservaring te begeleiden.

De kosten voor deze workshop zijn € 395,- dit is inclusief cursusboek, koffie/thee, lunch en locatie. 
Leuke actie: meld jij je in één keer aan voor beide workshops (basis + rouw & verlies) dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. 

POPtalk is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO. Tevens is POPtalk geregistreerd bij lerarenportfolio.nl.
Voor het volgen van de workshop ontvangen leerkrachten 25 registeruren!
Bij het SKJ is POPtalk geaccrediteerd onder nummer SKJ 199467. Er zijn 19,50 geaccrediteerde punten toegekend. Voor POPtalk rouw & verlies zijn dit 21 geaccrediteerde punten. 
Bij ABvC worden er 12 punten toegekend

Miniworkshop/lezing (+/- 1,5 uur):
Wil je jouw team/collega's kennis laten maken met POPtalk dan is deze miniworkshop/lezing een goede optie. 
Tijdens de miniworkshop/lezing wordt in het kort uitgelegd wat POPtalk is, hoe en voor wie/wat je POPtalk in kunt zetten.
De miniworkshop wordt op een door jouw uitgekozen locatie gegeven.

De kosten voor deze miniworkshop bedrage € 195,- (max. 15 deelnemers, incl. 1 cursusboek).
Is de locatie meer dan 10 kilometer buiten Alphen aan den Rijn, dan zal € 0,19 per kilometer in rekening gebracht worden.

Heb je vragen of wil je je graag inschrijven voor de workshop neem dan contact met mij op via het contactformulier, info@dolfijnenliefde.nl of 06 5151 2879.


Workshop agenda

Data voor de 2-daagse POPtalk workshop 2019:
Donderdag 31 oktober & 28 november
Zaterdag 16 november & 21 december (Rouw & Verlies)

Data voor de 2-daagse POPtalk workshop 2020:
Zaterdag 11 januari & 15 februari
Dinsdag 18 februari & 17 maart
Zaterdag 28 maart & 11 april (Rouw & Verlies)
Vrijdag 17 april & 15 mei
Maandag 25 mei & 22 juni
Vrijdag 12 juni & 3 juli (Rouw & Verlies)

Je kunt je aanmelden via bovenstaand contactformulier, info@dolfijnenliefde.nl of 06 5151 2879

Wil je graag de 2-daagse POPtalk workshop volgen maar kun je niet op de data dat de workshop gepland staat dan is het uiteraard mogelijk om samen naar een andere datum te kijken.