Werkwijze

Gezinscoaching

Ieder gezin heeft zijn eigen verhaal en hulpvraag. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie hulpvraag en welke ondersteuning/begeleiding ik hierin kan bieden. Aan de hand van dit gesprek maken we een inschatting van het traject en de kosten hiervan.
Een sessie duurt ongeveer 60 minuten, waarbij vooraf gelegenheid is voor de ouder(s), onder het genot van een kopje koffie/thee, te bespreken hoe het gaat om daarna in alle vertrouwen en veiligheid met je kind verder aan de slag te gaan. 
 
In mijn werkwijze neem ik jullie verhaal en hulpvraag zeker mee. Ik werk hierbij met verschillende methodieken, die ik inzet afhankelijk van wat er speelt en nodig is. Daarbij kijk ik wat bij je kind of jullie als gezin past. Een methodiek waar ik veel mee werk is POPtalk.  

Daarnaast zet ik de Helende gedichten van Carola de Koning in. Ook gebruik ik andere creatieve werkvormen zoals het kwaliteitenspel, tekenen, kleien, verven, enzovoort.

Als ouder(s) is het fijn om te weten wat er bij je kind speelt en hoe hij/zij zich voelt.
In overleg met je kind geef ik na elke sessie in een verslag mijn bevindingen aan en geef ik tips waar jullie in de thuissituatie mee aan de slag kunnen. Zo nodig plannen we een vervolgafspraak. 

In overleg is het ook mogelijk dat mijn ondersteuning/begeleiding bij jullie thuis of eventueel op school plaatsvindt.